marți, septembrie 06, 2011

HTC Sense 3.5 portat pe HTC Desire (Bravo)

HTC Sense 3.5



   Auzisem de portarea lui HTC Sense 3.5 pe terminalul HTC Desire HD si era de asteptat ca in cateva zile un developer cu experienta sa il porteze si pe  HTC Desire.

   Inainte de toate tin sa precizez ca acesta este un Rom customizat ce nu intra in garantia producatorului. Mai multe detalii puteti gasi aici.
   
   Despre aceasta varianta 3.5 nu pot spune decat lucruri bune. De la prima boot-are ma impresionat. Colturile meniului si al aplicatiilor sunt frumos rotunjite si tot ce e important la un telefon este scos in evidenta intr-un mod simplist.

Lucruri noi aduse de HTC in noua versiune Sense:


   Cum boot-ezi, chiar pe primul ecran gasim un nou widget HTC "Quick Launch" ce iti ofera acces detaliat la cele mai importante aplicatii (care pot fi modificate direct in widget), ora, data si vremea.
   Aplicatiile in mod default sunt:
  1. Mail (notificarea de email-uri necitite. Aplicatia imbunatatita HTC Mail vine cu support pentru: Microsoft Exchange Active Sync, Gmail, Yahoo mail, Windows Live Hotmail plus suportul pentru orice email ce se foloseste de Pop3 sau Imap).
  2. Casuta de mesaje (notificarea mesajelor necitite plus vizualizarea ultimelor mesaje)
  3. Muzica (ramane salvata ultima piesa ascultata plus acces la functiile importante din player: play/pause si trecerea de la un album la altul).
  4. Camera foto (permite vizualizarea ultimelor fotografi efectuate).
  5. Market (permite vizualizarea ultimelor aplicatii descarcate).

   O mare imbunatatire o constituie sincronizarea telefonului cu diverse servicii integrate precum Evernote, Family, Flickr, HTC Sense, Plurk, HTC Watch.

   Dupa cum mentionam la inceput apar atat widget-uri, aplicatii si functii noi:

   Widget-ul vechi "notes" a suferit o transformare excelenta intr-un notepad modern ce iti permite sa salvezi note audio, foto si text. Este asemanator cu serviciul Evernote doar ca widget-ul are mai multe imbunatatiri fiind creat pentru HTC Sense. Totodata iti permite si sincronizarea notelor salvate de pe Evernote.


   Cand am inceput sa imi atasez conturile pentru sincronizare am observat ca Htc sense imi cere accesul la facebook ? Ma gandeam ca e vre-un joc de imi trimite la totii prietenii reclame insa NU ! Imi cerea accesul pentru noua aplicatie si widget pe numele ei "facebook chat". 
   Nu m-am putut abtine fara a o testa si mi se pare cu mult mai buna decat noua aplicatie oficiala de la facebook "facebook messenger". Este simpla si iti ofera un chat cu toti prietenii online de pe facebook.

   HTC Watch este o aplicatie pentru pasionatii de filme ce iti permite sa cumperi videoclipuri si filme direct de pe telefon. 

   Un nou serviciu este HTC Family : Poti adauga contactele membrilor familiei si sa vezi orice modificare facuta de ei pe orice cont online. Este un fel de grup al contactelor avansat.

   Calendarul la randul lui a fost imbunatatit cu functii noi pe care le-am mai vazut doar la Blackberry (ex: includerea multor calendare, verificarea conflictelor intre ele, asezarea in pagina).

   Pinch to zoom functioneaza cu o viteza mai mare si parca mult mai bine.

   Printre functionalitatile meniului avem introdus notificarile Charm, mai exact, putem selecta daca sa lumineze led-ul mic si verde cand primim apeluri sau mesaje. Galeria foto si video este imbunatatita. Galeria foto iti permite sa editezi fotografiile cu 13 efecte si 6 rame iar galeria video iti permite sa editezi videoclipurile (atat cele facute cu telefonul cat si celelalte). Fotografiile pot fi uploadate automat.



O imbunatatire mare facuta de HTC !!! 


Niciun comentariu: